Vračajoči

Namen izseljenskega društva Slovenija v svetu je bil od vsega začetka - pred desetimi leti (1992) - pomagati vračajočim Slovencem pri vseh konkretnih vprašanjih. Mnogo je že narejenega. Hvala Bogu se je v zadnjih časih zanimanje ali potreba po "vrnitvi" povečala. Veseli smo, da se odločate za to možnost. Tu smo, da vam pomagamo z urejanjem dokumentov, z iskanjem ugodnega stanovanja, urejanjem nostrifikacij spričeval na osnovni, srednji, višji in visoki stopnji, z iskanjem zaposlitve...

Veseli smo seveda tudi vseh vas, ki prihajate domov na obisk. Tudi za vas smo nabrali kar nekaj koristnih informacij.

Zakon o popravi krivic

PDF Resolucija (34 Kb) - posredovala Komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu
PDF Magnetogram (170 Kb) - posredovala Komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu

Študij na Univerzi - posredovalo CMEPIUS

Nostrifikacija diplom

Za zaposlovanje

Za nadaljevanje študija

Za vrednotenje

Za uporabo

Obrazec

Celotni tekst si lahko ogledate na naslovu: http://www.mvzt.gov.si/si/delovna_podrocja/priznavanje_izobrazevanja_enicnaric/nostrifikacija/

PDF Nekaj praktičnih napotkov ob prihodu v Slovenijo (13 Kb)

PDF Predlogi SVS Državnemu zboru za pripravo zakona o Slovencih, ki živijo zunaj meja Republike Slovenije (81 Kb) - 23. september 2002

Zakoni Republike Slovenije

Seznam delovnih mest

Za ogled dokumentov potrebujete ADOBE Acrobat Reader.
Če ga nimate ga lahko brezplačno dobite s klikom na spodnjo ikono!

Get Acrobat Reader