Ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije

Slovenci se s ponosom veselimo 20. obletnice naše samostojne države. Radi bi ta dogodek čimlepše zabeležili, da bo tudi v ponos vsem Slovencem doma in po svetu. Zato vas vabimo, da nam posredujete slike iz tega časa, pa svoje spomine, misli, utrinki, kako ste se Slovenci po svetu prizadevali za priznanje Slovenije, ali kako ste tiste dni preživeli v domovini ...

Ob pregledovanju arhivov in v pogovoru z znanci smo ugotovili, da je slik iz časa osamosvajanja razmeroma malo. Objavljamo nekaj slik 'za pokušino', z veseljem pa bomo celo leto objavljali dragocene fotografije ali druge spomine - iz Slovenije in sveta. Najboljše slike bodo objavljene na razstavi v Državnem zboru.

Slike in ostalo gradivo lahko pošljete na naš e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Ne pozabite na podatke o času, kraju in avtorju gradiva.

Kvalitetne in dragocene slike bomo objavili na razstavi v Državnem zboru, Odprtje bo v četrtek 30. junija, v preddverju velike dvorane v Državnem zboru in bo na ogled do četrtka 7. julija. Nato se razstava seli v atrij pri Frančiškanih. Vsak dan bodo tudi možni skupinski ogledi in vodeni ogled Državnega zbora.

30. junij 1991, stolnica v Buenos Aires (Arg),

30. junij 1991, demonstrativni pohod (Arg),

30. junij 1991, podpora ob osamosvojitvi Slovenije, Plaza de Mayo (Arg),
foto: Jože Lenarčič

29. junij 1991, Manifestacija slovenske skupnosti na Ploščadi "Človekovih pravic" pred palačo Chaillot v Parizu.