3. svetovno nogometno prvenstvo Slovencev po svetu

Po prvenstvih leta 2002 in 2004, ki sta se izkazali kot zelo pozitivni za slovenske športnike po svetu, se je Izseljensko društvo Slovenija v svetu odločilo, da od 30. julija do 4. avgusta organizira še
3. SVETOVNO NOGOMETNO PRVENSTVO SLOVENCEV PO SVETU.
Na letošnjem turnirju je sodelovalo kar šest moštev iz Evrope (Avstrija, Belgija, Makedonija, Nemčija, Srbija in Slovenija v svetu) in dve iz prekomorskih držav (Argentina in Kanada).

>>BILTEN >>PROGRAM TEKEM >>POTEK TEKMOVANJA >>STRELCI: lestvica

Glavni namen prvenstva je druženje naših izseljencev v okviru nogometnega tekmovanja, njihovega najbolj priljubljenega športa. Cilj turnirja je tudi ohranitev povezanosti Slovencev po svetu z matično domovino, saj v nogometnih ekipah nastopajo mladi ljudje, ki so se rodili že v tujini. Hkrati bodo ob športnem druženju spoznali tudi domovino svojih staršev oziroma dedov.

Turnir organizira Izseljensko društvo Slovenija v svetu skupaj z Nogometno zvezo Slovenije in podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Kvalifikacijski skupini

Skupina "A"