Duhovniku Vladu Pečniku v slovo

Izgubili smo velikega podpornika Slovencev po svetu.
Z globoko žalostjo sporočamo, da je na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja v Gospodu zaspal naš dolgoletni prijatelj g. Vlado Pečnik. V ponedeljek, 12. decembra, se bomo ob 14. uri poslovili od njega s sv. mašo v cerkvi Sv. Jakoba v Škofji Loki.
Vlado Pečnik je vsa leta izkazoval velik čut do Slovencev po svetu in jim izrekal dobrodošlico. Dve desetletji je sprejemal skupine iz izseljestva in jih tudi po več tednov brezplačno ali za simbolično ceno vzel pod svojo streho. Ob vsaki priložnosti je skrbel za različne aktivnosti, nastope ter jih povezoval s farani in jih spodbujal, naj vztrajajo v svojem slovenstvu.
Za dolgoletno gostoljubje in pomoč, g. Vlado, Bog poplačaj!


Vlado Pečnik je bil rojen 14. julija 1953 v vasi Bodovlje v Poljanski dolini. V duhovnika je bil posvečen leta 1977, nato pa je deloval kot kaplan in župnik v večjih in manjših krajih. Bil je tudi predsednik društva Oaza miru in vodja istoimenskega duhovno-izobraževalnega doma na Ljubelju.
Več let je bil član Slovenskega katehetskega urada in moderator Škofijskega katehetskega urada. Štiri leta je bil sodelavec Radia Ognjišče, kjer je pripravljal radijske kateheze, bil pa je tudi urednik revije Naša kateheza.
Bil je zagovornik bogate pastoralne prakse v župnijah. Zavzemal se je za verouk z aktivno soudeležbo staršev ter birmo v srednješolskem obdobju.
Vodil je duhovne vaje in predaval staršem, duhovnikom, laikom in članom ŽPS. Spisal in izdal je nekaj veroučnih priročnikov, njegova predavanja pa so objavljena v različnih zbornikih predavanj.
V četertek, 8. decembra, so ga našli mrtvega nekaj metrov od planinskega doma na Zelenici, kamor je pogosto rad hodil, kjer ga je, kot kaže, zadela kap.

Do zadnjega slovesa, ki bo v cerkvi Sv. Jakoba v Škofji Loki v ponedeljek, 12.decembra ob 14. uri, se boste lahko od njega poslovili na Oazi miru.

 

(http://www.rkc.si/oaza-miru/)