Glasbeno popotovanje po Latinski Ameriki

Duet flavte in kitare - David Bajda in Juan Ignacio Molina - iz Argentine se bo predstavil na petih koncertih po Sloveniji.  Glasbenika bosta z različnimi brenkali in pihalnimi glasbili ter diaprojekcijo popeljala po čarobnih indijanskih poteh.

Sobota, 3. novembra 2012, ob 19.30, KD Antona Martina Slomška, Šentvid pri Lukovici

Nedelja, 4. novembra 2012, ob 18. uri, KD Groblje, Domžale

Sreda, 7. novembra 2012, ob 12. uri, Majcnov dom, Želimlje

Petek, 9. novembra 2012, ob 17. uri, Dvorana glasbene šole, Krško

Sobota, 10. novembra 2012, ob 19. uri, KUD Šentjošt

Duet flavte in kitare Juana Ignacia Molina in Davida Bajde je nastal leta leta 2007 v sklopu katedre za komorno glasbo na fakulteti za umetnost in oblikovanje Državne univerze v Cuyo (Mendoza). Kmalu je začel nastopati po raznih krajih domače province, pa tudi sosednjih Neuquen in Catamarca.  Sodelovala sta na festivalih Santa Catamarca (2008), Música Catamarca (2009) in Festival Virgen del Valle (2009), vsi v provinci Catamarca. Leta 2008 je koncertiral v Muzeju zgodovine in paleontologije Carmen Funes v Plaza Huincul (Neuquen). V Mendozi je igral na srečanjih klasičnih kitar, nastopal na glasbenih prireditvah, ki jih je pripravila mendoška provinca in na prireditvah Društva Slovencev v Mendozi. Trenutno sodeluje pri več projektih, ki zaobjemajo tako klasično kot ljudsko glasbo.

David Bajda in Juan Ignacio Molna

David Bajda se je rodil v Mendozi leta 1982. Glasbeno pot je začel pri Otroškem pevskem zboru v Mendozi in zboru Državne univerze v Cuyo. Trenutno obiskuje zadnje leto magisterija (licenciatura) v glasbi, smer kitara, s prof. Cristino Dueñas. S štipendijo ministrstva za šolstvo RS je med leti 2003 in 2005 na Akademiji za glasbo v Ljubljani študiral pri prof. Igorju Sajetu (kitara) in prof. Petru Šavliju (treorija). Imel je več nastopov po Sloveniji. Leta 2007 in 2008 je sodeloval pri seminarjih za kitaro »Portal de los Andes« v provinci Salta, v Buenos Airesu pa je leta 2007 bil učenec prof. Pabla Marqueza. Kot solist ali član komornih skupin je nastopal po raznih argentinskih provincah. Sedem let je bil član folklorne skupine Los Chañares (sestavljali so ga slovenski fantje)  in se udeležil turnej po Evropi in Združenih državah Amerike, poleg tega pa so imeli nastope po Argentini. Trenutno sodeluje pri raznih raziskovalnih projektih.

Juan Ignacio Molina se je rodil leta 1987 v provinci Catamarca (Argentina) in se s sedmimi leti začel učiti pri prof. Mario Toro predvsem avtohtona andska pihala. Z Ricardom Bujaldonom se je učil prečne flavte. Leta 2006 je vstopil na Državno univerzo v Cuyo, kjer pri lic. Pablo Salcedo dokončuje magisterij (licenciatura) o ljudski glasbi, smer flavta. Istočasno obiskuje četrti letnik magisterija (licenciatura) o glasbi, smer flavta, s prof. mag. Beatriz Plana in maestrom Larsom Nilssonom.
Sodeloval je kot solist pri raznih festivalih klasične in folklorne glasbe v argentinskih provincah. Leta 2002 je bil kot instrumentalni solist zmagovalec festivala Pre-Poncho. Leta 2002 in 2003 je kot član instrumentalnega ansambla Antara dosegel drugo mesto na državnem festivalu v mestu Laborde.
Udeležil se je tečaja Nueva Vermland (2008) s prof. Larsom Nilssonom za interpretacijo in repertoar, s saksofonistom Royem Elderjem in kitaristom Horaciom Burgosom za repertoar. Leta 2009 je sodeloval na Prvem festivalu flavt sveta v Mendozi. Trenutno sodeluje pri raznih glasbenih projektih v provinci Mendoza.

S podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter gostiteljev.