Umik čez Ljubelj - razstava v Tržiču

Razstava in fotomonografija Umik čez Ljubelj skozi objektiv ljubljanskega fotografa Marjana Kocmurja v Tržiču

Spoštovani!
Letos se skupaj s Slovenci po svetu spominjamo 70-letnice odhoda več tisoč Slovencev, ki so zaradi takratnih razmer morali zapustiti Slovenijo.
Z neizmerno ljubeznijo do naroda in svojih potomcev so Slovenci, ki so bili daleč od domovine, beležili dogodke iz tega časa in se prizadevali za novo, svobodno Slovenijo; ustvarili so Slovenijo na tujih tleh. Med njimi je fotograf in publicist Marjan Kocmur s svojim opusom, ki je neprecenljivega zgodovinskega pomena.
Pred 70 leti so bili Tržič in njegovi prebivalci nemi opazovalci dolgih kolon beguncev, ki so se vile v sosednjo Avstrijo. V teh dneh bodo Tržičani preko Kocmurjevih fotografij lahko podoživeli ta čas.
V soboto, 24. oktobra, smo v Domu sv. Jožefa v Tržiču, odprli razstavo Umik čez Ljubelj - maj 1945, Tako se fotografije in motivi na njih vračajo v kraj, kjer so pred 70 leti nastale.

Razstava bo na ogled vsak dan od 16.30 do 17.30.
V torek, 10. novembra, se bo razstava selila v mestno knjižnico, kjer bodo avtorji ob 19. uri predstavili fotomonografijo Umik čez Ljubelj - maj 1945.

Lepo vabljeni na ogled razstave
- vsak dan v Dom sv. Jožefa, med 16.30 in 17.30
- in v torek, 10. novembra, ob 19. uri v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja, Balos 4, Tržič