Slavnostna prireditev s petjem, besedo in sliko o delu msgr. Janeza Hladnika in povojnih Slovencev v Argentini

V sredo, 9. novembra, smo se v prostorih Zavoda sv. Stanislava skupaj z rojaki iz Rovt spomnili velikega Slovenca, misijonarja in izseljenskega duhovnika msgr. Janeza Hladnika, ki je v letu 1948 ri predsedniku Peronu uspel odpreti vrata v Argentino več tisočem Slovencev, ki so zaradi komunističnega nasilja morali bežati iz Slovenije. V ta namen smo Župnija Rovte, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve OO Logatec in Izseljensko društvo Slovenija v svetu pripravili slavnostno prireditev z dvema razstavama, ki v sliki in besedi prikazujeta bogato življenje msgr. Janeza Hladnika in delo povojnih izseljencev v Argentini.

Slavnostno akademijo so z izjemno kakovostjo pripravili rojaki iz Rovt. Program so sooblikovali Obrtniški MPZ Notranjska pod vodstvom Janeza Gostiše, bas baritonist Marcos Fink v spremljavi pianistke Irine Milivojevič,  Kvartet Grm, z orglicami Miro Božič in pritrkovalci župnije Rovte. Besedila sta povezovala Maja Nagode in Matjaž Gnezda. V vlogi msgr. Hladnika je nastopil Jože Gladek, za slikovno povezavo pa je poskrbel Peter Hladnik.
Občinstvo je napolnilo zavodsko dvorano Matije Tomca, po programu pa smo se lahko še malo zadržali v preddverju dvorane, kjer smo okusili dobrote, ki so jih pripravile pridne gospe iz Rovt. Razstavi bosta na ogled v Meršolovem atriju do 5. decembra. Lepo vabljeni na ogled!
Boštjan Kocmur, SVS

Obe razstavi bosta na ogled v Meršolovem atriju v Zavodu sv. Stanislava do 5. decembra. Lepo vabljeni na ogled!

Fotografije in videoposnetki © Peter Hladnik ter SVS:
Župnija Rovte:
Galerija slik: