POVOJNI SLOVENCI V ARGENTINI

Pri Založbi Mohorjeva Celovec je izšla dolgo pričakovana knjiga POVOJNI SLOVENCI V ARGENTINI, ki smo jo na Izseljenskem društvu Slovenija v svetu izdali v sodelovanju s Študijskim centrom za narodno spravo in Mohorjevo družbo Celovec ter s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Fotomonografija (preko 300 slik) je obogatena z obširno študijo doc. dr. Tamare Griesser Pečar in spremno besedo dr. Renata Podbersiča.

»Letos obeležujemo 75. obletnico konca 2. svetovne vojne, ko so morali mnogi Slovenci oditi v svet. A v tujini se niso porazgubili, ostali so povezani med seboj in skupaj ustvarili Slovenijo na tujih tleh. Slovenske vrednote, navade, običaje so podajali svojim potomcem in po sedmih desetletjih v tretji in četrti generaciji še živi slovenska duša, pa čeprav oddaljena 12.000 kilometrov od matične domovine.

Pričujoča fotomonografija je poklon Izseljenskega društva Slovenija v svetu slovenski povojni skupnosti v Argentini. Z njo želimo prikazati pestrost te skupnosti, njeno marljivo ustvarjalnost, zvestobo in domoljubje.«

V tem adventnem in božičnem času pa lahko s knjigo obdarite svoje najdražje.