Razno

Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi Slovenci v zamejstvu in Slovenci v izseljenstvu.

Urad vabi vse, ki so svoja dela zagovarjali v preteklem študijskem letu 2010/11, da se prijavijo na nagradni natečaj. Rok za prijavo del je 15. december 2011, vse podrobnosti o nagradnem natečaju pa lahko preberete v samem razpisu natečaja.

Preberi več

Maša za pokojne rojake iz Argentine

Že več let ga. Anica Moder skrbi, da je v dnevih okoli Vseh svetih in Vernih duš dan tudi maša za pokoj rojakov, ki so umrli v Argentini.
Vljudno vas vabimo k tej vsakoletni maši, ki bo v nedeljo, 30. oktobra, ob 17. uri v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani.
Namesto na grob svojih dragih, boste lahko prižgali in k oltarju prinesli svečko, ki jo boste dobili pri vhodu v cerkvi. (Po možnosti ne prinašajte velikih sveč.)

Po maši se bomo srečali v študentskem domu zraven cerkve.

Dr. Jožetu Berniku v slovo

V petek, 14. oktobra, nas je v 87. letu starosti zapustil naš častni član in dobrotnik dr. Jože Bernik. Dr. Jože Bernik je bil eden od pobudnikov našega društva in zato tudi eden naših prvih članov. S hvaležnostjo izrekamo naše globoko sožalje ženi Mariji Bernik.

Preberi več

Avsenikova glasbena delavnica

Glasbena šola Avsenik vabi k sodelovanju na Avsenikovi glasbeni delavnici za Slovence iz izseljenstva, zdomstva in zamejstva, ki bo v od 19. do 25. junija 2012 v Begunjah na Gorenjskem.
Rok za oddajo prijav je 21. oktober 2011.

Preberi več

G. Jožetu Kastelicu v slovo

V nedeljo, 18. septembra nas je v 91. letu starosti zapustil uspešni kanadski podjetnik, dragi prijatelj in dobrotnik g. Jože Kastelic.

Preberi več

Pogreb kardinala Alojzija Ambrožiča

Pogreb kardinala Alojzija Ambrožiča bo v sredo ob 10.30 v stolnici St. Michael's v Torontu. Prisoten bo tudi ljubljanski nadškof dr. Anton Stres.

Preberi več

18. Tabor SVS v medijih

RTV Slovenija je poročal o 18. Taboru Slovencev po svetu. V prispevku dr. Branka Zorn, Mirjam Mehle Javoršek, Franci Žnidar in dekleta iz 40. RAST-i.
O Taboru so poročali tudi na Radiu Ognjišče.

Vabljeni k ogledu prispevkov.

Preberi več

Vse najboljše, Slovenija!

Republika SlovenijaSlovencem doma in po svetu želimo vse najboljše ob 20. rojstnem dnevu naše države!

 

Slovenci v Londonu 1991 – 1994

Vabimo na otvoritev razstave Delovanje civilne družbe v podporo slovenski samostojnosti: Slovenski krizni center in glasilo The Slovenian Newsletter. Atrij ZRC, 1. junija 2011, ob 19. uri. Avtorja razstave: mag. Jana Valenčič in mag. Miha Dobrin.

Preberi več

Iz Babnega polja do Goričic

Športno društvo Planjava Babno Polje vljudno vabi na tretji pohod po poteh babnopoljskega izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega iz Babnega Polja do Goričic v soboto, 21. maja 2011.

Preberi več