SVS Izseljensko društvo Slovenija v svetu Predstavitev Vračajoči Program SVS Kultura Novosti SVS Tabori Slovencev po svetu Duhovnost Knjiga gostov Povezave
Novosti

Pozdravljeni!

V novem letu in tudi v novem tisočletju se bomo v Sloveniji v svetu poglobili v nekatere programe in dejavnosti, ki smo jih doslej že opravljali, in - glede na potrebe naših izseljencev - uvedli nove. Kot novost bomo letos med novimi programi organizirali potovanje po Sloveniji po interesnih skupinah. Obisk domovine je bil prvi še neuradni program našega društva. Devetkrat smo že organizirali obisk domovine za maturante slovenskih prekomorskih šol. Vedno pogosteje nam izseljenci sporočajo svoje želje po organiziranem obisku domovine.

Prisrčno vas vabimo, da se nam pridružite!


Slovenija 2001


Slovenske družine iz sveta obiščejo svoje korenine

Med slovenskimi poletnimi počitnicami organiziramo potep po Sloveniji in ogled slovenskih zanimivosti, ki bodo pritegnile zlasti naše mlade rojake.

Potovanje bo potekalo dva tedna v juliju. Z avtobusom bomo skupaj obiskali naše lepe kraje: Bled, Bohinj, slap Savico, Logarsko dolino, Veliko planino, Postojnsko jamo, slovensko obalo, Lipico, Otočec in nekaj čudovitih krajev, ki bodo presenečenje za otroke in starše.

Obiskali bomo tudi slovensko božjo pot na Brezjah in Slomškov grob v Mariboru, otrokom zanimiv grad na Slovenskem. Ogledali si bomo lutkovno predstavo. Šli bomo tudi po poteh naše polpretekle zgodovine.

Udeležili se bomo tudi Srečanja slovenskih družin, ki ga organizirajo patri kapucini v Domu duhovnosti sv. Benedikta v Kančevcih (Prekmurje). V okviru srečanja bo potekal Likovni tečaj za otroke in mlade ter Slovenščina v igri in pesmi (zabavni tečaj slovenskega jezika).

Obisk krajev, pohodi, vožnja z avtobusom in vse aktivnosti bodo prilagojeni starosti otrok in potrebam družin.

Dobrodošle so tudi prijateljske družine iz Slovenije in zamejstva.

Ker program še izboljšujemo, bo dobrodošel vsak vaš nasvet.


Mladi v Slovenijo

Za mlade slovenske izseljence, mlade po letih in duhu, organiziramo med slovenskimi poletnimi počitnicami popotovanje po Sloveniji. Vabimo vse, ki so že obiskali Slovenijo - sami ali v okviru maturantskega izleta in tiste, ki Slovenije še ne poznajo. Ni starostne omejitve!

Potovanje bo potekalo dva tedna v juliju. Z avtobusom bomo skupaj obiskali naše lepe kraje: Bled, Bohinj, slap Savico, Logarsko dolino, Veliko planino, Šmarješke toplice, grad Otočec, Predjamski grad, Škocjanske jame, Most na Soči, slovensko morje, Lipico.

Obiskali bomo tudi slovensko božjo pot na Brezjah in Slomškov grob v Mariboru, Prešernovo in Cankarjevo domačo hišo ter gledališko oz. glasbeno predstavo v Ljubljani ter Ljubljanski grad. Šli bomo tudi po poteh naše polpretekle zgodovine.

Potovanja po Sloveniji se lahko udeležite v celoti ali le delno.

Dobrodošli so tudi mladi iz Slovenije in zamejstva.

Ker program še izboljšujemo, se priporočamo za nasvete.


Domov na obisk

Med slovenskimi poletnimi počitnicami organiziramo potovanje po Sloveniji za vse naše rojake iz sveta.

Potovanje bo potekalo dva tedna v juniju. S skupnim avtobusom bomo obiskali naše lepe kraje: Bled, Bohinj, Logarsko dolino, Veliko planino, grad Otočec, Postojnsko jamo, slovensko morje, Lipico, toplice, gradove, samostane, mesta.

Obiskali bomo tudi slovensko božjo pot na Brezjah in Slomškov grob v Mariboru, Prešernovo in Cankarjevo domačo hišo ter gledališko oz. glasbeno predstavo v Ljubljani ter Ljubljanski grad. Šli bomo tudi po poteh naše polpretekle zgodovine in obiskali naše drage v Kočevskem Rogu, Teharjah, Brezarjevem breznu.

Udeležili se bomo tudi slavnostne sv. maše v Kočevskem Rogu in tabora Slovencev po svetu, ki ga vsako leto organizira naše društvo.

Obisk krajev, pohodi, vožnja z avtobusom in vse dejavnosti bodo prilagojene potrebam. Vse bo potekalo v prijetnem vzdušju, zato ne bo napora.

Potovanja po Sloveniji se lahko udeležite v celoti ali le delno.

Dobrodošli so tudi mladi iz Slovenije in zamejstva.

Ker program še izboljšujemo, se priporočamo za nasvete.

Vrnitev na vrh Vrnitev na vrh strani.

Izseljensko društvo Slovenija v svetu
Štula 23, 1210 Ljubljana - Šentvid
e-mail: drustvo.svs@guest.arnes.si
tel.: +386 (0)1 512-89-20
tel./fax: +386 (0)1 512-89-25
GSM: +386 (0)41 605-630