Razstave

Razstava: Helena Klemenc

Vljudno vabimo na odprtje razstave slik Helene Klemenc, ki bo 4. oktobra 2017 ob 19. uri v Meršolovem atriju v Zavodu sv. Stanislava, Štula 23 – Ljubljana Šentvid.

Na odprtju razstave bo umetnico in njeno delo predstavila um. zgod. Verena Koršič Zorn, odprtje razstave pa bo glasbeno obogatila violinistka Mojca Jerman. Razstava bo na ogled vsak dan do 20. oktobra 2017.

Preberi več

Umik čez Ljubelj - fotografska razstava

Vljudno Vas vabimo na odprtje fotografske razstave UMIK ČEZ LJUBELJ.

Odprtje razstave bo v torek, 13. junija 2017 ob 11. uri, na Študijskem centru za narodno spravo, Tivolska 42, Ljubljana.

Ob odprtju nas bodo nagovorili akademik Zorko Simčič, direktorica Študijskega centra za narodno spravo dr. Andreja Valič Zver, fotografov nečak Boštjan Kocmur, fotograf Tamino Petelinšek in basbaritonist Marcos Fink.

Slavnostna prireditev s petjem, besedo in sliko o delu msgr. Janeza Hladnika in povojnih Slovencev v Argentini

V sredo, 9. novembra, smo se v prostorih Zavoda sv. Stanislava skupaj z rojaki iz Rovt spomnili velikega Slovenca, misijonarja in izseljenskega duhovnika msgr. Janeza Hladnika, ki je v letu 1948 ri predsedniku Peronu uspel odpreti vrata v Argentino več tisočem Slovencev, ki so zaradi komunističnega nasilja morali bežati iz Slovenije. V ta namen smo Župnija Rovte, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve OO Logatec in Izseljensko društvo Slovenija v svetu pripravili slavnostno prireditev z dvema razstavama, ki v sliki in besedi prikazujeta bogato življenje msgr. Janeza Hladnika in delo povojnih izseljencev v Argentini.

Preberi več

Umik čez Ljubelj - razstava v Tržiču

Razstava in fotomonografija Umik čez Ljubelj skozi objektiv ljubljanskega fotografa Marjana Kocmurja v Tržiču

Spoštovani!
Letos se skupaj s Slovenci po svetu spominjamo 70-letnice odhoda več tisoč Slovencev, ki so zaradi takratnih razmer morali zapustiti Slovenijo.
Z neizmerno ljubeznijo do naroda in svojih potomcev so Slovenci, ki so bili daleč od domovine, beležili dogodke iz tega časa in se prizadevali za novo, svobodno Slovenijo; ustvarili so Slovenijo na tujih tleh. Med njimi je fotograf in publicist Marjan Kocmur s svojim opusom, ki je neprecenljivega zgodovinskega pomena.
Pred 70 leti so bili Tržič in njegovi prebivalci nemi opazovalci dolgih kolon beguncev, ki so se vile v sosednjo Avstrijo. V teh dneh bodo Tržičani preko Kocmurjevih fotografij lahko podoživeli ta čas.
V soboto, 24. oktobra, smo v Domu sv. Jožefa v Tržiču, odprli razstavo Umik čez Ljubelj - maj 1945, Tako se fotografije in motivi na njih vračajo v kraj, kjer so pred 70 leti nastale.

Razstava bo na ogled vsak dan od 16.30 do 17.30.
V torek, 10. novembra, se bo razstava selila v mestno knjižnico, kjer bodo avtorji ob 19. uri predstavili fotomonografijo Umik čez Ljubelj - maj 1945.
 
Lepo vabljeni na ogled razstave
- vsak dan v Dom sv. Jožefa, med 16.30 in 17.30
- in v torek, 10. novembra, ob 19. uri v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja, Balos 4, Tržič

Razstava: Umik čez Ljubelj

Vljudno vabljeni na ogled razstave v atriju Zavoda sv. Stanislava Umik čez Ljubelj, maj 1945, skozi objektiv Marjana Kocmurja.

Preberi več