Gledališče

Piso 35 - Komedije v zavodu Sv. Stanislava

V ponedeljek, 28. maja, je Slovenec iz Argentine Danijel Grbec s svojo gledališko skupino, ki je na turneji po Evropi, predstavil argentinsko komedijo Piso 35.  V torek, 29. maja, pa je dijakom Škofijske klasične gimnazije v lepi slovenščini predstavil enodejanko Antona Pavloviča Čehova o kajenju.

Preberi več

Gostovanje Gledališke skupine Naš dom San Justo, Argentina

VELIKI ODER SVETA

Slovensko gledališče Naš dom iz San Justa prihaja v Slovenijo z igro VELIKI ODER SVETA španskega dramatika Pedra Calderóna de la Barce, v prevodu Janka Modra. Gledališče že več desetletji neprekinjeno goji slovensko besedo na mnogih slovenskih prireditvah in vsa leta spodbuja med Slovenci v Argentini zanimanje za slovensko kulturo. Prihod v Slovenijo je zanj velikega pomena, ker predstavlja globoko priznanje za dolgoletno delo.

Turnejo po Sloveniji in Koroški organizira Izseljensko društvo Slovenija v svetu s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu  in Goričane, tovarna papirja Medvode d.o. Datume in kraje nastopov si oglejte v nadaljevanju članka.

Preberi več

Gostovanje Gledališke skupine Slomškovega doma

Gledališka skupina iz Slomškovega doma v svoji igri publiki kot v zrcalu kaže tipično argentinsko družino srednjega sloja. V Langsnerjevi igri »V pričakovanju voza« (Esperando la carroza) betonski Buenos Aires postane oder, na katerem se prepletajo življenja najrazličnejših ljudi.