Informacije

Namen izseljenskega društva SVS

Namen izseljenskega društva Slovenija v svetu je bil od vsega začetka (1992) pomagati vračajočim Slovencem pri vseh konkretnih vprašanjih. Mnogo je že narejenega. Hvala Bogu se je v zadnjih časih zanimanje ali potreba po "vrnitvi" povečala. Veseli smo, da se odločate za to možnost. Tu smo, da vam pomagamo z urejanjem dokumentov, z iskanjem ugodnega stanovanja, urejanjem nostrifikacij spričeval na osnovni, srednji, višji in visoki stopnji, z iskanjem zaposlitve ...

Veseli smo seveda tudi vseh vas, ki prihajate domov na obisk. Tudi za vas smo nabrali kar nekaj koristnih informacij.

Redni volilni občni zbor SVS

Vabimo vas na redni volilni občni zbor Izseljenskega društva Slovenija v svetu, ki bo v petek, 24. marca 2017, ob 19. uri v Zavodu sv. Stanislava.

 

Preberi več

Občni zbor Izseljenskega društva Slovenija v svetu

Na osnovi 11. člena Pravilnika Izseljenskega društva Slovenija v svetu glavni odbor SVS sklicuje redni občni zbor Izseljenskega društva Slovenija v svetu, ki bo v četrtek, 31. marca 2016, ob 19. uri v Zavodu sv. Stanislava, Štula 23, 1210 Ljubljana Šentvid.

 

 

Preberi več

Zakon o popravi krivic

Žrtvam komunističnega nasilja, ki sta jim s sklepom bila priznana status bivšega političnega zapornika in pravica do vštetja časa odvzema prostosti v pokojninsko dobo v dvojnem štetju, lahko to pravico uveljavijo, če imajo delovno dobe opravljeno v Sloveniji oziroma, če ima Republika Slovenija sklenjen sporazum z državo, kjer so bili zaposleni. Ta pravica ni v novem zakonu, zato jo lahko uveljavijo le do konca maja 2011. Za to morajo izpolniti obrazec in ga poslati na ZPIZ*.

Preberi več

Seja Glavnega odbora SVS

Konstitutivna seja Glavnega odbora Izseljenskega društva Slovenija v svetu je bila v sredo, 30. marca 2011, v društvenih prostorih.
Za predsednika društva je bil potrjen dr. Branko Zorn, za podpredsednika Marko Jerman, za tajnico Verena Koršič Zorn, za blagajnika Franci Medic.

Preberi več

Zahteva za dokup časa nezaposlenosti in/ali nege-varstva otrok

Mamicam, ki so v Sloveniji prvo leto otroka skrbele za njegovo varstvo in nego in niso bile v delovnem razmerju, po zakonu, ki velja do konca maja, država šteje to leto v zavarovalno dobo za pokojnino. To pravico lahko uveljavijo le do konca maja 2011. Za to morajo izpolniti obrazec in ga poslati na ZPIZ*. Pravico lahko uveljavijo tudi do tretjega leta starosti otroka, vendar ob pogoju plačila prispevkov.

Preberi več