Razno

Ogled programov SVS na YouTube

Nekateri programi SVS-ja so dosegljivi tudi na YouTube; vabimo vas, da si jih ogledate.

Preberi več

Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi Slovenci v zamejstvu in Slovenci v izseljenstvu.

Urad vabi vse, ki so svoja dela zagovarjali v preteklem študijskem letu 2010/11, da se prijavijo na nagradni natečaj. Rok za prijavo del je 15. december 2011, vse podrobnosti o nagradnem natečaju pa lahko preberete v samem razpisu natečaja.

Preberi več

Maša za pokojne rojake iz Argentine

Že več let ga. Anica Moder skrbi, da je v dnevih okoli Vseh svetih in Vernih duš dan tudi maša za pokoj rojakov, ki so umrli v Argentini.
Vljudno vas vabimo k tej vsakoletni maši, ki bo v nedeljo, 30. oktobra, ob 17. uri v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani.
Namesto na grob svojih dragih, boste lahko prižgali in k oltarju prinesli svečko, ki jo boste dobili pri vhodu v cerkvi. (Po možnosti ne prinašajte velikih sveč.)

Po maši se bomo srečali v študentskem domu zraven cerkve.

Dr. Jožetu Berniku v slovo

V petek, 14. oktobra, nas je v 87. letu starosti zapustil naš častni član in dobrotnik dr. Jože Bernik. Dr. Jože Bernik je bil eden od pobudnikov našega društva in zato tudi eden naših prvih članov. S hvaležnostjo izrekamo naše globoko sožalje ženi Mariji Bernik.

Preberi več

Avsenikova glasbena delavnica

Glasbena šola Avsenik vabi k sodelovanju na Avsenikovi glasbeni delavnici za Slovence iz izseljenstva, zdomstva in zamejstva, ki bo v od 19. do 25. junija 2012 v Begunjah na Gorenjskem.
Rok za oddajo prijav je 21. oktober 2011.

Preberi več

G. Jožetu Kastelicu v slovo

V nedeljo, 18. septembra nas je v 91. letu starosti zapustil uspešni kanadski podjetnik, dragi prijatelj in dobrotnik g. Jože Kastelic.

Preberi več

Pogreb kardinala Alojzija Ambrožiča

Pogreb kardinala Alojzija Ambrožiča bo v sredo ob 10.30 v stolnici St. Michael's v Torontu. Prisoten bo tudi ljubljanski nadškof dr. Anton Stres.

Preberi več

18. Tabor SVS v medijih

RTV Slovenija je poročal o 18. Taboru Slovencev po svetu. V prispevku dr. Branka Zorn, Mirjam Mehle Javoršek, Franci Žnidar in dekleta iz 40. RAST-i.
O Taboru so poročali tudi na Radiu Ognjišče.

Vabljeni k ogledu prispevkov.

Preberi več

Vse najboljše, Slovenija!

Republika SlovenijaSlovencem doma in po svetu želimo vse najboljše ob 20. rojstnem dnevu naše države!

 

Slovenci v Londonu 1991 – 1994

Vabimo na otvoritev razstave Delovanje civilne družbe v podporo slovenski samostojnosti: Slovenski krizni center in glasilo The Slovenian Newsletter. Atrij ZRC, 1. junija 2011, ob 19. uri. Avtorja razstave: mag. Jana Valenčič in mag. Miha Dobrin.

Preberi več