Razno

Slovenija je ratificirala konvencijo

Slovenija je z zakonom ratificirala Konvencijo o socialni varnosti med Republiko Slovenijo in Argentinsko republiko ter Administrativni dogovor za izvajanje Konvencije o socialni varnosti med Republiko Slovenijo in Argentinsko republiko.
>>Preberi več

Vabilo na redni občni zbor SVS

Po 15. členu društvenega pravilnika vljudno vabimo vse člane Izseljenskega društva Slovenija v svetu na redni občni zbor, ki bo v sredo, 5. marca 2008 ob 19,30 v Zavodu sv. Stanislava. Dnevni red si lahko ogledate tukaj.

Knjižnji dar celovške Mohorjeve družbe

Ob vstopu v 2008 je Mohorjeva družba – v sklopu Knjižnega daru – izdala Koledar in več zanimivih knjig.

Preberi več

Vlaganje zahtevkov za popravo krivic tudi po 31. decembru

Na predlog pravosodnega ministrstva je Državni zbor RS na svoji 31. redni seji sprejel novelo zakona o popravi krivic, po katerem da možnost vlaganja novih zahtevkov za popravo krivic političnim obsojencem in zapornikom ter svojcem žrtev povojnih protipravnih odvzemov življenja tudi po 31. decembru 2007.

Novi zakon je bil objavljen v Uradnem listu 92/2007 dne 10. oktobra 2007, kjer med drugimi spremembami beremo, da se črta drugi odstavek člena 10: (»(2) Zahteva se lahko vloži najkasneje do 31. 12. 2007.«)

Preberi več

Univerzitetni program v Sloveniji 2007/2008


Informacija o pogojih študija in pridobitve štipendije v Republiki Sloveniji v študijskem letu 2007/2008 za potomce slovenskih izseljencev je na razpolago na spletni strani Centra za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja / CMEPIUS.

Na spletni strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo si lahko ogledate Razpis za dodiplomske študijske programe na slovenskih univerzah in visokih šolah.

Nov strežnik, nova spletna stran

Dobrodošli na novih spletnih straneh Izseljenskega društva Slovenija v svetu!

Z veseljem vam sporočamo, da smo naše strani preselili na nov strežnik. Ob tem smo posodobili tudi način dodajanja vsebine, imamo novo knjigo gostov, veseli pa smo tudi večje razgibanosti, ki jo lahko vnesemo na našo spletno stran.

Vabimo vas, da nam na naš poštni naslov pošljete vaše predloge, nasvete, mnenje ali kritiko. Seveda lahko to storite to tudi v knjigi gostov, upamo pa, da bodo novosti vplivale na našo boljšo predstavljenost!

Lep pozdrav!
administrator

Image

Redni občni zbor

ImageP o 15. členu društvenega pravilnika vljudno vabimo vse člane Izseljenskega društva Slovenija v svetu na redni občni zbor, ki bo v sredo, 7. februarja ob 19,30 v Zavodu sv. Stanislava.

 

Preberi več