Utrinki življenja

Lepo vabljeni na fotografsko razstavo Lučke Oblak Čop iz Argentine.

Lučka Oblak Čop se je rodila v Argentini slovenskim staršem, ki so srčno povezani z daljno domovino Slovenijo. Kot najmlajša, četrti otrok, je tako v družini kot v slovenski skupnosti črpala vrednote vere in domoljubja, marljivosti, požrtvovalnosti, srčnosti, bratske ljubezni. Skrb za ohranjanje slovenstva v Argentini pa z možem posredujeta svojima hčerama in drugim mladim. Kot hči slikarja, scenarista, kiparja Toneta Oblaka je izostrila umetniški čut za lepoto, ki jo skozi objektiv svojega fotoaparata poskuša ovekovečiti.

Izseljensko društvo Slovenija v svetu z velikim veseljem sprejema fotografinjo Lučko Oblak Čop. Njena dela, ki izražajo njen nadvse pozitiven pogled na rojstvo, otroštvo in življenje, prinašajo svežino, odprtost, srčnost v naš svet. In spodbujajo k razmisleku …

Zato ji s hvaležnostjo kličemo: Dobrodošla, Lučka, v Sloveniji!

Razstave:

  • 29. 6. ob  18.00 – 17. 7. 2023 ob 19.00 Odprtje fotografske razstave Lučke Oblak Čop v Narodni in univerzitetni knjižnici in koncert glasbenikov iz Argentine, Venezuele, Slovenije in ZDA. Razstavo bo predstavila umetnostna zgodovinarka Verena Koršič Zorn.
  • 1. 7. ob 15.00 – 15. 7. 0b 19.00   Fotografska razstava Lučke Oblak Čop v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi na proslavi Dobrodošli doma.
  • 2. 7. ob 19.00 – 20. 7. 0b 19.00   Fotografska razstava Lučke Oblak Čop na 29. taboru Slovencev po svetu v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani.        
  • 21. 7. ob 19.30 – 24. 7. ob 19.00   Fotografska razstava Lučke Oblak Čop v Farnem domu v Selah (Avstrija).

Prisrčno vabljeni!