Matičina povezovanja: dopoldne s Slovenkami in Slovenci po svetu

Vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 5. julija 2023, ob 11. uri v atriju oz. v primeru slabega vremena v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8 v Ljubljani.

V sodelovanju z Slovensko matico vas vabimo, da se nam pridružite v sredo, 5. julija 2023, ob 11. uri v atriju oz. v primeru slabega vremena v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8 v Ljubljani.

Dogodek posvečamo po svetu živečim Slovenkam in Slovencem, ki na različnih celinah skrbijo za ohranjanje slovenstva v svojem srcu in skupnostih. Izvedli bomo več pogovorov in prisluhnili različnim glasbenim nastopom. Namen srečanja bo medsebojno povezovanje sorodnih organizacij po svetu s Slovensko matico in predstavitev zaslužnega delovanja Slovenk in Slovencev po svetu.

Program prireditve:

Nastop bas baritonista Marcosa Finka

Pogovor o pouku v slovenskih šolah v tujini z Marto Jamnik, dolgoletno ravnateljico slovenske šole Brezmadežne s čudodelno svetinjo v Torontu (Kanada) in s profesorico Tatjano Modic Kržišnik s Slovenskega srednješolskega tečaja Marka Bajuka (Argentina)

Nastop pevca Martina Marolta (Argentina)

Pogovor o slovenskih medijih in izseljenskih skupinah v tujini s Cvetkom Faležem, urednikom slovenske radijske oddaje iz Canberre (Avstralija)

Nastop glasbenic Maie Korošec in Darinke Tejera (Argentina)

Pogovor z Damjanom Ahlinom, predsednikom Slovenske kulturne akcije v Buenos Airesu (Argentina) o dejavnostih društva

Nastop glasbenic Maie Korošec in Darinke Tejera (Argentina)


Dogodek soorganizirata  Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Slovenska matica.

Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki jih sofinancira Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.